Шубківська сільська рада
Рівненського району Рівненської області

З В І Т сільського голови Шубківської сільської ради про виконану роботу у 2017 році

None

 

 

                            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

                                 З В І Т                                                

сільського голови Шубківської  сільської ради               

 про виконану роботу у 2017 році        

Шановна громадо !

Згідно статті 42 п.6 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» сільський голова не рідше одного разу на рік звітує про свою роботу перед територіальною громадою. Діяльність органів виконавчої влади Шубківської сільської ради у 2017 році була спрямована на підвищення соціальних стандартів, задоволення культурних потреб особистості, забезпечення сталого розвитку економіки громади, проведення благоустрою населених пунктів, створення безпечних умов життєдіяльності населення, зміцнення обороноздатності держави.

Географічно-демографічна характеристика                        Шубківської сільської ради

Шубківська сільська рада розташована у східно-північній частині Рівненського району Рівненської області, на межі з Гощанськім районом. До складу сільської ради входить шість населених пунктів (сіл):

c. Шубків, с. Котів, с. Гориньград 1, с. Гориньград 2, с. Рисвянка та с. Дуби. Загальна площа населених пунктів сільської ради складає 829,10 га, протяжність комунальних доріг – 27,73 км,  газопроводу – 62,733 км, водопроводу 51,60 км, мережі вуличного освітлення – 11,50 км.

На території Шубківської сільської ради проживає (зареєстровано) 3618 осіб, з них : c. Шубків – 1742 осіб  (609 будинків), с. Котів – 737 осіб ( 212 будинків ), с. Гориньград 1 – 489 осіб (221 будинок), с. Гориньград 2 – 244 осіб ( 128 будинків), с. Рисвянка – 298 осіб (124 будинки), с. Дуби – 110 осіб (59 будинків). Протягом 2017 року було  зареєстровано 149 осіб, знято з реєстрації 164 особи. На військовому обліку перебуває 574 особи.

У населених пунктах сільської ради розташовані та працюють Шубківська ЗОШ І-ІІІ ступенів, Котівська ЗОШ І-ІІІ ступенів, Гориньградська 1 ЗОШ І-ІІ ступенів, Рисвянська ЗОШ І-ІІ ступенів, Шубківській дошкільний навчальний заклад, Шубківська дитяча музична школа, Шубківська амбулаторія загальної практики сімейної медицини, фельдшерсько-акушерські пункти сіл Котів, Рисвянка, Гориньград 1, Гориньград 2, Шубківська дільниця ветеринарної медицини, Шубківське відділення поштового зв’язку, Гориньградське 1 віділення поштового зв’язку, публічно-шкільна бібліотека с. Шубків, клубні заклади с. Рисвянка,  Гориньград 1 та Гориньград 2, ПАТ СГП “Шубківське”, Інститут сільського господарства “Західного полісся”, Рівненська філія “Інститут охорони грунтів України”, а також працюють 2 стоматкабінети, масажний кабінет, перукарня та мережа торгівельних закладів. В с. Шубків облаштований спортивний стадіон для проведення спортивних та розважальних заходів.    

        Згідно актових записів, на території сільської ради у 2017 році померло – 67  осіб, народилося – 19 дітей, зареєстровано - 17 шлюбів. На квартирному обліку в сільській раді перебуває 19 осіб.

   За період 2017 року було проведено 15 пленарних засідань сесії Шубківської ради, на яких було прийнято 233 рішення. Підготовлено 81 розпорядження сільського голови.     

  Формування бюджету сільської ради проводиться згідно Бюджетного Кодексу України, Постанови Верховної Ради України «Про основні напрямки бюджетної політики на 2017 рік», Закону України «Про державний бюджет на 2017рік».

 Бюджет Шубківської сільської ради у 2017 році склав 5699109 грн.. (що на 63% більше в порівнянні з 2016 роком)                                                                                                                        До загального фонду сільського бюджету  надійшло – 4055501  гривень, з них:  власних доходів - 1220697  грн.,   дотації та інших субвенцій – 2834804 грн., та до спецфонду надійшло 1643608 грн..

 

Виконавчий комітет

Виконавчим комітетом Шубківської сільської ради у 2017 році було проведено 11 засідань та прийнято 98 рішень, проведено 4 виїзні комісії з питань благоустрою та соціального захисту, розглянуто 30 заяв від мешканців сільської ради,

з них:

1 – про взяття на квартирний облік

1 – дозвіл на безкоштовну приватизацію житла

3 – дозвіл на газифікацію житла

11 – на призначення помічника для догляду за фізичними особами

14 – про присвоєння поштової адреси

         На протязі 2017 року виконавчим комітетом Шубківської сільської ради було затверджено:

- проектно-кошторисну документацію “Реконструкція вуличного освітлення в с. Гориньград Перший, Рівненського району Рівненської області”

- “ Програма розвитку фізичної культури і спорту на території сільської ради на 2017-2020 “

Було заслухано звіти:

-         про роботу сільського комунального підприємства “Шубківське” та ПП “Шубків-Сервіс” на території сільської ради

-         про роботу адміністративної комісії при виконавчому комітеті

-         про діяльність громадського формування з охорони громадського порядку на території сільської ради

-          про роботу Шубківського ДНЗ

-         про роботу Шубківської АЗПСМ

-         про роботу комісії у справах неповнолітніх

-         про стан охорони громадського порядку та боротьби зі злочинністю на території сільської ради

Підготовлено та подано у 2017 році пакет документів на представлення для присвоєння почесного звання “Мати-героїня” Гирак Ганну Михайлівну.

При виконавчому комітеті створена комісія для проведення перевірок дитячих та підліткових закладів на території сільської ради. Постійно розглядаються питання пожежної безпеки, цивільного захисту, призову на строкову службу та мобілізаційну роботу.

За 2017 рік до сільської ради було направлено і відбувало покарання у вигляді громадських робіт 9 осіб.

                                 

                                      Звернення громадян.

 

На виконання Указу президента від 07 лютого 2008 року № 109 ”Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування”, керуючись Законом України ”Про місцеве самоврядування в Україні”, ”Про звернення громадян” та з метою виконання відповідних розпоряджень голови Рівненської райдержадміністрації, протягом 2017 року апаратом сільської ради було виконано обсяг робіт щодо здійснення організаційних та практичних заходів для своєчасного і якісного розгляду звернень громадян, вирішення порушених  у них питань, забезпечення контролю за їх виконанням.

У сільській раді постійно вживаються заходи з удосконалення роботи із зверненням громадян, підвищення відповідальності посадових осіб сільської ради за стан реагування на обгрунтовані пропозиції, заяви, скарги громадян, розв’язання проблем, які спричиняють такі скарги. Питання виконавчої дисципліни і стан роботи із зверненнями  громадян систематично заслуховується на апаратних нарадах сільського голови та засіданнях виконавчого комітету.

          Протягом 2017 року проводились особисті прийоми громадян сільським головою, заступником сільського голови з питань діяльності виконавчого комітету, секретарем сільської ради та землевпорядником, а також  виїздні прийоми громадян за місцем проживання.

За цей період на розгляд   сільської  ради   надійшло 210 звернень громадян з питань земельних відносин та землеустрію, благоустрою, соціальної сфери, комунального господарства, тощо. На   особистому прийомі сільського голови  було розглянуто  69 звернень громадян, на прийомі секретаря сільської ради – 14 звернень, на виїзних прийомах прийнято та розглянуто 105 звернення громадян. Також розглянуто 22 письмових звернень,  5 колективних звернень по земельних питаннях, питаннях комунального господарства та питання перейменування Котівської ЗОШ I-III ступенів, 9 звернень через органи влади.  За період 2017 року жителями сільської ради порушено 211 питань з основної діяльності сільської ради. Серед них першість посідають земельні питання, питання соціального захисту населення та  житлово-комунального господарства.

         На протязі 2017 року до сільської ради надійшло 24 звернення від учасників АТО,  7 з яких по питанню земельних відносин, 6 – по виділенню земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку та господарських будівель і споруд, ведення особистого селянського господарства та садівництва. Нажаль, на даний час сільська рада немає можливості щодо виділення вищезазначених земельних ділянок через відсутність вільних земель. Згідно Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності” від 06.09.2012 № 5245 – VI було визначено повноваження щодо розпорядження земельними ділянками, які знаходяться за межами населених пунктів, слід звертатися до територіальних органів Держгеокадастру, а в межах – до органів місцевого самоврядування.                                                        

Також надійшло та було розглянуто 15 звернень з питання надання пільги для безкоштовного харчування в Шубківському ДНЗ.  

У 2017 році надійшло одне звернення від інваліда війни 2-ї групи учасника АТО Романова М.П. з  питання постановки на квартирний  облік. Згідно рішення виконавчого комітету Шубківської сільської ради від 30.03.2017 року № 23 дану особу було взято на квартирний облік.

На сільську раду надійшло звернення від учасника АТО Самонюка Г.Б. щодо надання матеріально допомоги для ремонту житлового будинку. Через брак коштів в сільському бюджеті дане звернення було перенаправлене на розгляд голови Рівненської райдержадміністрації. 

Надійшло та було позитивно вирішене  звернення від дружини інваліда війни 1-ї групи Герасимчука О.І. щодо облаштування прибудинкової території.

 З метою надання безоплатної правової допомоги громадянам в сільській раді працює громадська приймальня. Вирішення поставлених жителями питань та звернень вивчались в кожному конкретному випадку.

 Сільським головою взято під особистий контроль звернення учасників та інвалідів другої світової війни, героїв соціалістичної праці, героїв України та жінок, яким присвоєне почесне звання «Мати-героїня». Особлива увага приділяється вирішенню проблем з якими звертаються громадяни, які потребують соціального захисту та підтримки.

 

 

Соціальний захист.

 

Одною з найгостріших проблем діяльності сільської ради є вирішення питань соціального захисту населення, підвищення соціальних стандартів, забезпечення на території сільської ради державної політики в соціальних та гуманітарних сферах.

Так,  за підтримки апарату сільської ради та сприяння  Рівненського районного управління соціального захисту  з державного бюджету Міністерством соціальної політики Романову М.П. були виділені кошти на придбання житла у м. Рівному.

За сприяння сільського голови, на підставі розпорядження голови Рівненської райдержадміністрації від 01.11.2017 № 464  учаснику АТО Самонюку Г.Б. була надана одноразова матеріальна допомога на ремонт житла в с. Дуби.

У зв’язку із зверненням  дружини інваліда війни 1-ї групи Герасимчука О.І. було проведено облаштування прибудинкової території, що за дорученням сільського голови виконало ПП “Шубків-Сервіс”. Також сільським головою була надана матеріальна допомога на облаштування пандуса.               

Згідно рішення сесії сільської ради від 30.01.2017 № 257 “Про встановлення розміру плати за харчування дітей дошкільного віку у Шубківському ДНЗ на 2017 рік”, не встановлюється плата за харчування дітей-сиріт, дітей-інвалідів та дітей, батьки яких є учасниками бойових дій в АТО. Встановлені пільги надаються громадянам, які зареєстровані на території Шубківської сільської ради.

Як виняток, при надходженні коштів у вигляді міжбюджетних трансфертів з інших бюджетів (зокрема м. Рівного), відшкодовується вартість харчування дітей в Шубківському ДНЗ, батьки яких є учасниками АТО і зареєстровані у м. Рівному або на іншій території. Так, за сприяння сільського голови у 2017 році на вищезазначені потреби з бюджету м. Рівного на сільську раду було виділено 22500 грн.

В зимовий період гостро стоїть питання щодо очищення комунальних вулиць та загальнодержавних доріг від снігових заметів, на що у 2017 році сільською радою було витрачено 12730 грн з місцевого бюджету. За сприяння сільської ради була  надана допомога у заготовці твердого палива  для опалення приватних будинків 9 громадянам.

 На підставі звернень громадян, за підтримки сільської ради, надавалися грошові допомоги з районного та обласного бюджетів для жителів громади, які потребували допомоги на лікування.

До Дня Збройних Сил України та Дня Незалежності учасникам АТО, які проживають на території Шубківської сільської ради, за підтримки сільського голови, були надані матеріальні допомоги та  вручені почесні грамоти.

До Дня Перемоги ветеранам другої світової війни та їхнім вдовам були надані продуктові пакети та подарунки.

До Дня Незалежності почесними грамотами та подарунками за вагомий вклад в розбудову громади  були відзначені найактивніші мешканці сіл.

За підтримки сільського голови до Новорічних свят було придбано 400 подарунків для дітей, які відвідують Шубківський ДНЗ і школярів 1-4 класів ЗОШ с. Шубків, с. Котів, с. Рисвянка і с. Горинград – 1 та дітей, батьки яких є учасниками АТО та проживають на території сільської ради.

А також на протязі 2017 року особисто сільським головою було надано матеріальну допомогу Шубківській ЗОШ на придбання будівельних матеріалів для ремонту школи та проведення новорічних та різдвяних заходів, Котівській ЗОШ для проведення новорічних та різдвяних заходів, Гориньградській ЗОШ на придбання радіомікрофона, а також надані кошти на поточний ремонт клубу с. Гориньград Другий.

На території сільської ради працюють 5 соціальних робітників від районного управління соціального захисту населення, які обслуговують 74 одиноких осіб похилого віку.

На даний час від мешканців сіл сільською радою було прийнято, опрацьовано та передано в управління соціального захисту населення Рівненського району 824 справи по оформленню субсидій на відшкодування витрат по оплаті житлово-комунальних послуг та 49 заяв на отримання твердого палива. З них у 2017 році було оформлено 46 нових заяв та 347 заяв на перерахування субсидій. Надано послуги по реєстрації місця проживання 318 громадянам.

За сприяння сільського голови жителям територіальної громади постійно надається правова підтримка у вирішені питань щодо оформлення технічної документації та  права власності на нерухоме майно, а також оформлення спадщини та заповітів. А також надаються  юридичні консультації вразі вирішення питань в судовому порядку.

Особлива увага приділяється у вирішенні проблем, з якими звертаються ветерани війни та праці, інваліди, громадяни, які постраждали в наслідок Чорнобильської катастрофи, багатодітні сім’ї, одинокі матері та інші громадяни, які потребують соціального захисту та підтримки. 

           

      Благоустрій населених пунктів. Охорона довкілля.

 

Благоустрій населених пунктів та охорона довкілля є одною з складових діяльності сільської ради та базується на затверджених програмах та законодавчих актах. 

Сільською радою було розроблено та затверджено програму благоустрою населених пунктів Шубківської сільської ради  та програму санітарної очистки населених пунктів. Розроблена та впроваджена в дію система вивозу твердих побутових відходів згідно встановленого графіку від приватних будинків по населених пунктах сільської ради на Рівненський сміттєзвалювальний полігон КАТП 1728.

За зверненнями громадян та організацій   у 2017 році проведено зрізання (кронування ) 18 фаутних, сухих насаджень по населених пунктах сільської ради. За сприяння сільського голови проведено поточні  ремонтні роботи по влаштуванню біло щебеневого дорожнього покриття на частині  вул. Хмельницького, вул. Шевченка  та вул. Ул. Самчука в с. Котів, на вул. Дем’янівській в с. Шубків, на вул. Мирній в с. Гориньград – 2 (біля кладовища). Завезені будівельні матеріали для ремонту дорожнього покриття на вул. Шевченка в с. Шубків. Проведено ямковий ремонт вул. Незалежності в с. Шубків.

За підтримки сільського голови виготовлена споруда з накриттям для облаштування автобусної зупинки на перехресті доріг с. Шубків – с. Гориньград – 1, яка буде встановлена на весні 2018 року. Проведена ліквідація несанкціонованих стихійних сміттєзвалищ в   с. Гориньград – 1 та в с. Шубків, на що з сільського бюджету було витрачено 49500 грн..

Завершено 1 чергу будівництва   станції очищення господарсько-побутових стічних вод в с. Шубків. На проведення даних робіт з обласного та державного природоохоронних фондів було витрачено 3000000 грн. З сільського бюджету виділено 23688 грн. для здійснення стандартного приєднання даного об’єкта до електромережі. Розроблений проект землеустрою та  виділена земельна ділянка для будівництва вищевказаного об’єкта. 

Виготовлена проектно-кошторисна документація на реконструкцію вуличного освітлення в с. Гориньград Перший. На даний час проводяться заходи по отриманню технічних умов та дозволів на проведення вищезазначених робіт. Кошти для проведення реконструкції вуличного освітлення плануються отримати з обласного бюджету у 2018 році.

У 2017 році було проведено низку заходів по озелененню населених пунктів сільської ради. Так, за сприяння сільського голови в центрі с. Рисвянка було висаджено понад 150 зелених насаджень для облаштування парку, а також були надані зелені насадження ЗОШ с. Шубків, с. Гориньград Перший, с. Рисвянка та с. Котів для висадки на територіях шкіл. На протязі 2017 року тричі були проведені заходи (суботники) по прибиранню кладовищ, комунальних вулиць, парків, прибудинкових територій з залучанням комунальної техніки.

 

         Землевпорядкування, регулювання земельних  відносин.

Земля є основним національним багатством, що перебуває під особливою охороною держави.                                                                                       Згідно облікової документації на території Шубківської сільської ради за сільгосподарськими підприємствами обліковується 2817,34 га земель, за 1871 громадянином -918,61га земельних ділянок, з них: для ведення особистого селянського господарства обліковується земельні ділянки за 1272 громадянами на загальну площу 602,13 га , а для будівництва та обслуговування присадибних будинків за 599 громадянами на загальну площу 316,48 га.                                    За 5 громадянами обліковуються земельні ділянки для ведення підприємницької діяльності на загальну площу 0,2925 га, за сіножаттями та випасами – 316,48 га земель, за іншими закладами та установами – 22,9530 га (органи місцевого самоврядування, заклади культури, освіти, охорони здоров’я, торгівлі, релігійні організації, заклади комунального обслуговування та інші промислові підприємства).                                                                              Загальна кількість власників збільшилась на  11 громадян площею 2,1163га, а саме: - за рахунок земель запасу сільськогосподарського призначення (рілля) 1,6162га, - за рахунок земель житлової та громадської забудови 0,4999 га.         Відповідно до чинного законодавства сільська рада є розпорядником земель лише в межах населених пунктів, а за межами головним розпорядником є Головне управління Держгеокадастру у Рівненській області.                                      У зв’язку з тим, що не всі землі сільської ради використовуються за призначенням, з метою виявлення вільних земельних ділянок, за сприяння сільського голови, з бюджету м. Рівного було надано субвенцію у вигляді міжбюджетних трансфертів в сумі 150000 грн. для проведення робіт по виготовленню генеральних планів населених пунктів с. Шубків та с. Котів. Між сільською радою та   ДП «Діпромісто» укладені договори на проведення відповідних робіт.                                                                                               За 2017 рік  сесіями сільської ради було прийнято 226 рішення щодо припинення права користування земельними ділянками, виключення з членів ОСГ та надання дозволів на розробку проектів землеустрою, технічної документації, внесення змін та відновлення меж земельних ділянок громадян, організацій та установ. Було проведено 5 виїзних комісій щодо встановлення меж земельних ділянок  в натурі та 2 виїзних комісій для вирішення земельних відносин та спорів. Було підготовлено та видано громадянам та установам 542 довідок про наявність або відсутність за ними земельних ділянок.                             За 2017 рік в обліку земель, відбулись такі зміни: надано дозвіл Комунальному закладу  «Рівненський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у постійне користування для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров’я та соціальної допомоги  площею 0,0496га с. Котів, та затверджено цей проект.                                                                                   А також у 2017 році було зібрано, опрацьовано та підготовлено список працівників та пенсіонерів установ соціальної сфери, які розташовані на території Шубківської сільської ради для забезпечення їх земельними ділянками частками (паями).                                                                                              Сільською радою систематично проводиться робота щодо внесення змін в облікові документи про землекористувачів та оброблена інформація надається в ДПІ Рівненського району.

Житлово-комунальне господарство.

При сільській раді створене сільське комунальне підприємство «Шубківське», якому передане у відомче управління комунальне майно (приміщення, спецтехніка та обладнання котельні) для надання послуг населенню територіальної громади з теплопостачання.                                             На даний час це підприємство постачає теплову енергію на приміщення Шубківського ДНЗ, адмінбудівлі сільської ради, приміщень Шубківської музичної школи, Шубківського ветеринарного пункту та відділення поштового зв’язку, з якими  укладені відповідні договори.                                                    Також при сільській раді працює ПП «Шубків-Сервіс», яке спрямовує свою діяльність щодо надання послуг населенню територіальної громади з водопостачання та водовідведення (укладено понад 777 договорів про надання відповідних послуг).                                                                                                 На підставі розробленої програми санітарної очистки населених пунктів  Шубківської сільської ради та програми благоустрою населених пунктів Шубківської сільської ради дане підприємство займається збиранням та вивозом твердих побутових відходів з приватного сектору сіл на Рівненський сміттєзвалювальний полігон КАТП 1728.                                                              Також надаються послуги по очистці каналізаційних септиків. Вразі потреби дане підприємство надає посильну допомогу  сільській раді щодо утримання комунальних  доріг та очистки їх від снігових заметів взимку.                 За систематичної підтримки сільського голови даним підприємством надається посильна допомога малозабезпеченим верстам населення щодо вирішення проблем побутового характеру.                                                                                                 На протязі 2017 року з приватними підприємцями та юридичними установами були укладені нові (переукладені старі) договори оренди комунального майна, кошти від оренди яких надходять до бюджету сільської ради.  

 

                                   Освіта. Дошкільне навчання.

 

На протязі 2017  року в закладах освіти, розташованих на території Шубківської сільської ради  та  в Шубківському ДНЗ сільською радою було проведено низку заходів, спрямованих на зміцнення матеріально-технічної бази даних установ, підвищення рівня соціальних стандартів та надання навчальних послуг, благоустрою прилеглої території.

Так, на осені 2017 було проведено капітальний ремонт покрівлі Шубківського ДНЗ за рахунок коштів державного бюджету в сумі 1328805 грн.

На території дитсадка облаштований новий дитячий спортивний майданчик за рахунок виділення коштів з державного та районного бюджетів в сумі 80175 грн. та співфінансування з місцевого бюджету.                                       За сприяння депутата районної ради Михалюка Б.П. було проведено закупівлю меблів на Шубківський ДНЗ, на що з районного бюджету була виділена дотація в сумі  15000 грн.                                                                     На даний час сільською радою замовлена та виготовляється проектно–технічна документація на капітальний ремонт фасаду дитячого садка, в якій будуть передбачені роботи по утепленню, гідроізоляції приміщення ДНЗ та облаштування відмостки.                                                                                          На протязі 2017 року сільською радою надавалась  спроможна допомога закладам освіти, які розташовані на території сільської ради. А також на протязі 2017 року особисто сільським головою було надано матеріальну допомогу Шубківській ЗОШ на придбання будівельних матеріалів для ремонту школи та проведення новорічних і різдвяних заходів, Котівській ЗОШ для проведення новорічних та різдвяних заходів, Гориньградській ЗОШ на придбання радіо мікрофона.                                                                                                 Також за сприяння та участі сільського голови було 100% забезпечено новорічними подарунками дітей Шубківського ДНЗ та школярів 1-4 класів всіх ЗОШ, які розташовані на території Шубківської сільської ради.

 

 

Культура.

 

На протязі 2017 за сприяння сільської ради було проведено низку культурних заходів, у яких приймали участь як представники місцевих осередків культури, так і учні та педагоги Шубківської музичної школи, загальноосвітніх шкіл  та найактивніші мешканці територіальної громади.                                           

Так, 26.04.2017 року у приміщенні Рисвянського клубу за участю місцевих творчих колективів відбувся вечір – реквієм ”Відгомін Чорнобиля” .                         З нагоди святкування Дня Незалежності України на території спортивного стадіону с. Шубків, за підтримки та організації сільської ради, для жителів територіальної громади було проведено низку урочистих заходів: урочистий мітинг з врученням почесних грамот найактивнішим представникам громади, святковий концерт за участю заслуженої співачки України Марії Фаріни та вокально-інструментального ансамблю ”Алегро”. А також низка спортивних, культурних та розважальних заходів з влаштуванням виїзної польової кухні та виїзної торгівлі, врученням грамот, призів та святкових сувенірів, які було проведено на спортивному стадіоні с. Шубків.                                                       27.09.2017 року за підтримки сільського голови та організації завідуючої клубом Ани Федік відбувся святковий концерт до Дня Села за участі місцевих творчих колективів та ВІА ”Алегро” в приміщенні клубу с. Рисвянка.                      На базах клубних установ с.  Рисвянка та с. Гориньград Другий  було проведено вечір пам’яті загиблих жерт голодомору ”Запали свічку”, тематична програма до Дня захисника Вітчизни ”Хай наше небо буде мирне й світле”.             До новорічних та Різдвяних свят за ініциативи сільського голови та за участі громадського активіста Ткачук Ани і учнів Шубківської музичної школи був організований вертеп, який відвідав та привітав всі державні установи та приватні заклади, розташовані на території сільської ради  з різдвяними святами.     Також був організований вертеп с. Рисвянка під керівництвом завідуючої клубом Ани Федік. 13.01.2017 року на базі клубу с. Рисвянка відбулося театралізоване щедрування ”Щедрик, щедрик, щедривочка”.                  Відповідно до затверджених програм та планів на базі клубних установ проводиться культурна та виховна робота з дітьми та підлітками (конкурси, тематичні вечори, бесіди). Створені та працюють колективи народної творчості, аматорськи колективи (дитячий вокальний ансамбль ”Дзвіночки”, дитячий гурток ”Художнє слово”, доросле любительське об’єднання ”Олімп” та інше).          Протягом 2017 року проводилися виставки майстрів образотворчого і декоративно-ужиткового   мистецтва ”День пам’яті Небесної Сотні”, ”Писанковий рай 2017”, а також  козацькі забави та святкування до Дня Івана Купала.

 У 2017 було проведено ремонт стелі приміщення клубу с. Гориньград Перший за рахунок виділених з районного бюджету коштів в сумі 40000 грн.  За сприяння сільського голови на 2018 рік передбачене виготовлення проектно-кошторисної документації по ремонту покрівлі та утепленню фасаду вищезазначеного приміщення.

 

 

Фізичне виховання. Спорт.

 

На території сільської ради в с. Шубків облаштований спортивний стадіон, на якому проводяться не тільки спортивні змагання, але  і святкові та культурні заходи.                                                                                                                  В с. Шубків зареєстрований футбольний клуб «Зеніт», який систематично бере участь у районних та обласних футбольних турнірах за підтримки Шубківської сільської ради. Так у 2017 році, за підтримки сільського голови, вищезазначеному клубу було надано  допомогу у  придбанні спортінвентаря, а також надавалась систематична матеріальна допомога щодо організаційних та технічних питань участі у змаганнях .

Сільською радою проводиться систематична робота щодо утримання стадіону у належному санітарному та технічному стані для використання його за призначенням, проводяться ремонтні та господарські роботи з залученням громадського активу та комунальної техніки.                                                           На протязі тривалого часу проводиться «Турнір Поколінь» з волейболу між чоловічими командами населених пунктів сільської ради, який за своєю тривалістю занесений до книги Рекордів України.                                                Щорічно проводиться футбольний турнір на «Кубок Голови сільської ради» серед дорослих та юніорських команд населених пунктів Шубківської сільської ради.                                                                                                           А також команди Шубківської сільської ради систематично виступають на районних та обласних змаганнях та турнірах, де завойовують призові місця.

 

Нагальні проблеми та завдання. Шляхи їх вирішення.

На ряду з виконаною роботу у 2017 році залишилась низка недоліків та проблем, які не вдалося виконати, зважаючи на об’єктивні та суб’єктивні причини.                                                                                                                  Дуже гостро стоїть питання сплати податків фізичними та юридичними особами, за рахунок яких формується бюджет сільської ради. На території сільської ради проводить господарську діяльність ПАТ СГП ”Шубківське”, яке є найбільшим платником податків на даній території.                                                  Та на жаль, через несплату податків ПАТ СГП ”Шубківським” за 2017 рік,  до бюджету сільської ради не надійшло понад 470 000 грн. коштів, що вкрай необхідні громаді для вирішення соціальних, господарських та інших проблем. Всі намагання сільської ради по отриманню цих податків по даний час не надали позитивного вирішення. Через брак цих коштів у 2017 році сільською радою не було проведе низку заходів, що планувалися до виконання.                                      Так не були в повному обсязі виконані роботи по ремонту комунальних доріг, стан яких і на сьогоднішній день  не витримує будь-якої критики.    Знову почали з’являтися стихійні сміттєзвалища, не зважаючи на те, що у 2017 році в цьому напрямку була проведена певна робота та налагоджена система вивозу твердих побутових відходів.                                                       Великі незручності та проблеми виникають у громадян через систематичні перебої у електропостачанні (особливо по с. Гориньград Другий), про що з боку сільської ради неодноразово були направлені звернення до відповідних установ та служб з проханням та надалі вимогою провести відповідні роботи по усуненню зазначених проблем.                                                                         Влітку гостро стоїть питання пожежонебезпеки, але окремі мешканці громади нехтують елементарними протипожежними правилами, розводячи вогонь на відкритій місцевості.                                                                               Дуже гостро стоїть  питання дотримання графіку  та довозу громадян перевізниками, які працюють на території нашої громади, тому що це питання  врегульовується виключно обласними установами.                                      Постійного контролю потребує питання розчищення доріг від снігових заметів, посипання ухилів та підйомів сіллю та піском.                                           По с. Гориньград 2 дуже гостро стоїть питання щодо водопостачання через періодичний вихід з ладу електронасосу.                                                Ремонт комунальних об’єктів, закупівля клубного обладнання, ремонт комунальних доріг, заготівля сіна влітку та дров взимку, розробка генеральних планів та створення нових житлових масивів, реконструкція вуличного освітлення, проведення благоустрою населених пунктів, розвиток інфраструктури, підтримка малого та середнього бізнесу, боротьба з пожежами та сніговими заметами, протидія злочинності, тощо – це лише мала доля того, що потрібно  для забезпечення побутових, соціальних та культурних потреб населення, створення безпечних умов життєдіяльності людини на теренах нашого краю.                                                                                                         Вважаю, що для досягнення цих стандартів, необхідно спільними зусилля  об’єднатися навколо однієї мети – наповнення сільського бюджету, віднаходження джерел фінансування, створення сприятливого інвестиційного та податкового клімату для залучання фінансових вливань в економіку нашої громади, в розбудову нашого краю.

 

 

Сільський голова                                                                            О. Іолтух